CARI MAKLUMAT TAMBAHAN

Thursday, May 5, 2011

Najib : dunia akan aman tanpa osama bin laden

assalamulaikum


korang ingat lagi tak kenyataan 'PM' pasal osama ?? 


"Datuk Seri Najib Razak berkata dunia akan lebih selamat dan aman berikutan kematian pemimpin pengganas Al-Qaeda, Osama bin Laden, dalam satu operasi oleh pihak keselamatan Amerika Syarikat bersama Pakistan di luar Islamabad hari ini." - Harian Metro


ada yang cakap kat aku yang :

  • Osama tak wujud, propaganda us je. 
  • Osama ialah agent us untuk menjahanamkan dunia arab. 
  • Osama ialah penipu dan munafiq yang cuba mencemarkan imej islam. 
tapi bagi aku osama ni perjuang jihad, dia perjuang untuk agama islam yang suci..astaghfirullah al azim, Apa yang menyedihkan apabila Perdana Menteri kita, yang mana seorang pemimpin negara Islam, Dato' Seri Najib Tun Razak mengeluarkan kenyataan seperti di atas.


Kenyataan Najib tersebut seolah-olah menyokong Amerika dan Yahudi. Adakah Najib ni ejen Amerika atau Yahudi? Ada tak bukti yang peristiwa 11 september yang banyak mengorbankan orang awam tersebut didalangi oleh Osama? Sampai sekarang pun Amerika masih gagal membuktikan penglibatan Osama. Kenapa kita sebagai orang Islam perlu ikut rentak Amerika melabelkan Osama dan Al-Qaeda sebagai pengganas?

Adakah Osama bin Laden pemegang kunci keamanan dunia? Ungkapan Najib itu menggambarkan pejuang Islam adalah pengganas dan wajib dihapuskan kerana kewujudan mereka menyebabkan dunia huru-hara dan tidak aman. Rakyat Palestin kena bunuh disebabkan Osama Laden kah?

Yang nyatanya, Amerika dan Yahudi adalah penganas sebenar. Kerana Israel, ramai umat Islam Palestin ditindas dan dibunuh. Amerika pula telah banyak membunuh orang awam di Iraq, Afghanistan dan yang terbaru di Syria. Sebenarnya, puak kafir Amerika dan Yahudi Laknatullah itulah sepatutnya dihapuskan bagi menjamin keamanan dunia. Bukan Osama Laden seperti yang didakwa Najib.

Cuba kalu berani, Najib keluarkan kenyataan "Dunia akan lebih selamat kalau Israel dan Amerika dihapuskan". 
Apa pendapat anda? Buang jauh-jauh fikiran anda mengenai politik. Baca entry ini sebagai seorang yang cintakan Islam. Berfikirlah secara rasional. Err.. Takut nak komen sebab risau kena saman? Tak payah komen.. Biaq aku sorang saja kena saman. ALLAH HU AKBAR !!!!!!!!!!!! 

4 comments:

sha said...

good entry.. sy sokong awk..

Wira malaya said...

terima kasih...
ini pendapat saya sahaja...
x ada kaitan dgn politik...
hahahahahhaa...
klo rajin follwer lar saya... terima kasih...

Anak Teruna said...

Wahai WIRA MALAYA :

9 November tu tarikh apa?

http://anakterunaboy.blogspot.com/2011/05/maksud-tersirat-kenyataan-pm-terhadap.html

Wira malaya said...

Anak teruna : silap tarikh maaf yer..
biasa lar buat silap ni...
saya hanya manusia biasa je... terima kasih bagi tahu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...